Om oss

Jag heter Sandra Herrlin och är utbildad tillsammans med min storpudel Vicky på Vårdhundskolan och Swedish Dog Academy. Vi är ett certifierat vårdhundsteam.

Vi är anställda på en skola där vi arbetar med elever som har olika behov av vårdhund. Framförallt har vi arbetat med elever som haft total skolfrånvaro, elever som saknat motivation och trivsel i skolan. Vicky har gjort och gör ett fantastiskt arbete för att öka livskraft och öka välbefinnande hos elever som har behov av vårdhund. Vi har arbetat med bl.a en elev som haft total skolfrånvaro i mer än ett år men som nu går i skolan på full tid tack vare vårdhund på skolan.

 

 

Sandra:
Jag har arbetat i skolans värld i 26 år. Jag har arbetat med elever som haft medicinsk hjälp, elever som haft olika neuropsykiatriska funktionshinder, elever i sär och träningssärskola, elever i s.k särskild undervisningsgrupper, elever som haft problem att hantera ilska etc...

Hundar har alltid varit mitt största fritidsintresse. Och eftersom jag älskar att arbeta med människor och jag vet vilken fantastisk relation en hund kan ge så startade mina funderingar på hur man skulle kunna förena människor och hundar även i skolans värld.
Jag läste på en hel del om olika utbildningar och mitt val blev Vårdhundskolans utbildning. Det är en utbildning jag aldrig kommer att ångra. Fantastiskt lärorik som hela tiden har genomsyrats av ödmjukhet till de människor vi kommer att möta i vårt arbete. 

Vi har även gått R.E.A.D-utbildning (Reading Education Assistance Dogs), en läshundsutbildning från USA. Vi är ett diplomerat R.E.A.D-team.

 

Vicky:

HD grad B
Stamtavla

Vicky är en brun Storpudel, hon kommer från Kristallgårdens kennel i Skivarp. Det är en fantastisk kennel som har väldigt fint temperament på sina hundar.
Vicky hämtades hem som 9-veckors valp och utbildningen startades redan från början. Vicky är köpt för att utbildas till vårdhund men hon är även en helt ovärderlig familjemedlem. Vicky är en glad, social och älskvärd hund. Har lätt för att slappna av, men älskar även höjdhopp och bus. Vicky älskar sitt arbete på skolan och eleverna är så förtjusta i henne. Hon är väldigt klok och helt fantastisk att arbeta tillsammans med.